Markus Duesmann, az Audi Forma-1-es projektjének vezetője szerint egyelőre még nem építettek ki semmilyen különleges kapcsolatot a Mercedes jelenlegi harmadik számú pilótájával.

Mick Schumacher két, a Haasnál eltöltött év után került a Mercedes tartalékpilótai székébe, ahonnan Esteban Ocon és Nyck de Vries is vissza tudott térni. Egyik lehetséges kérője a Forma-1-hez 2026-tól csatlakozó Audi lehet, akik, a Mercedesszel ellentétben Németországban terveznek működni. A projektet vezető Markus Duesmann szerint azonban ez a versenyzők esetében nem kitétel:

„Persze, pont annyira szeretnénk német pilótákat, mint a felsővezetés, de nem feltétel, minden nemzetiségű és nyelvű versenyzőre nyitottak vagyunk. Jelenleg sok menedzserrel, versenyzővel és csapatfőnökkel tárgyalunk, konkrétan Mick Schumacherrel még nem, az túl korai lenne” – mondta a Der Spiegelnek.

A gyártó 2026-ban már úgy érkezne a rajtrácsra, hogy a dobogós helyekért harcoljanak: „Nem csak hobbinak akarjuk a Forma-1-et, meg akarjuk mutatni, mit tudunk. Minden bajnokságban, amiben részt vettünk, megtettünk mindent, hogy nyerjünk és mindig sikerrel jártunk. Az, hogy csak ott legyünk, mint az Olimpián, nem jellemző ránk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL