hero image
dppi

Sebastian Vettel attól tart, hogy betiltják a Forma-1-et

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

FORMA-1

Fernando Alonso úgy dob, mint egy NBA-játékos (videó)

Motorsport.hu
2023/07/17 17:46
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint komoly fenyegetés a Forma-1-re nézve, hogy nagy az ökológiai lábnyoma, ezért a kormányok idővel betilthatják a motorsportokat – ennek pedig természetesen Vettel sem örülne.
Ajánlott Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Sebastian Vettel az utóbbi években sokat beszélt arról, mennyire nagy problémának tartja a klímakrízist, és arra ösztökéli az embereket, hogy tegyenek lépéseket a környezet védelmének érdekében.

A négyszeres világbajnok pedig a Race without Trace-kampány keretében előtt a tavalyi Brit Nagydíjon, majd a Goodwoodi Sebességfesztiválon is pályára vitte az 1992-es Williams FW14B-jét, Goodwoodban ráadásul a McLaren MP4/8-at is vezette – mindkét kocsit teljesen szintetikus és újrahasznosított üzemanyag hajtotta.

„Szerintem egyértelmű összefüggés van a szélsőséges időjárás és a globális felmelegedés között. Ha nem nézel félre, akkor láthatod, mennyi embert érint már most a klímakrízis a világ különböző pontjain” – kezdte Vettel a RacingNews365 tudósítása szerint.

„Imolában például rengeteg eső esett egy száraz időszak után, így az eső nem tudott belemerülni a földbe, ez okozta a nagy áradásokat. És idén a Miami Nagydíj is veszélyben volt, mert két héttel a futam előtt még víz alatt volt a pálya.”

„Ha az erdőtűz tovább tartott volna, akkor valószínűleg Montrealt is törölni kellett volna a naptárból – tehát a klímakrízis egy valós fenyegetés. Megeshet, hogy jövőre egyik verseny sem kerül veszélybe ilyen dolgok miatt, de persze ez nem így működik. Fel kell ismerni, hogy a világ változik és a változás hatással van az életünkre.”

„Szerintem a legnagyobb veszély az, hogy egy bizonyos ponton a kormányok elkezdik megnézni, hogy milyen eseményeket törölhetnek vagy tilthatnak be, és én azt gondolom, hogy a motorsportok is ide tartozhatnak.”

„És hadd tegyem világossá: nem szeretném, hogy ez történjen, mert kiválónak tartom ezt a sportot. Rengeteg ember szeret versenyekre járni és nagyon élvezik a sportot, ezért nagy veszteség lenne, ha elvesztenénk, amiért nem tudjuk megengedni többé.”