hero image
Aston Martin Twitter

Sebastian Vettel Helmut Marko helyén, akár már idén?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/04/18 17:59
Sokan szívesen látnák újra a Forma-1-ben Sebastian Vettelt, és ha versenyzőként nem is térne vissza a négyszeres bajnok, más pozícióban talán van esélye ismét szerephez jutni. Ted Kravitz szerint a német Helmut Markót helyettesítheti a jövőben.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Sebastian Vettel a négy világbajnoki címével vélhetően örökre beírta magát a Forma-1 történelemkönyvébe, és habár a német klasszis ma már nem versenyzik a legmagasabb szinteken, nem kizárt, hogy a jövőben más szerepkörben visszatér a száguldó cirkuszba.

Sok esetben azt lehet látni, hogy a Forma-1-es pilóták az aktív pályafutások befejezése után is közel maradnak a versenyzéshez, szakértőként, esetleg kommentátorként véleményezik az újabb generációk teljesítményét, de vannak néhányan, akik bizonyos csapatoknál helyezkednek el kisebb vagy nagyobb felelősséggel járó pozíciókban.

A legnagyobb sikereit a Red Bullnál teljesítő német bajnok a Sky Sports szakértője, Ted Kravitz szerint Helmut Marko helyére a legesélyesebb a leginkább, aki a korából adódóan is a pályafutása vége felé jár.

„Lehet, hogy idén visszatérhet Sebastian Vettel egy kissé váratlanul, de nem versenyzőként. Őszintén hiszem, hogy úgy döntött, nem vezet többet, és mint tisztességes ember, amilyennek ismerem, nem hiszem, hogy csalódást fog okozni mindenkinek azzal, hogy 'ááá, tudjátok mit, nem voltam őszinte ebben, tessék, versenyzőként térek vissza'.”

„Esetleg az Audi, talán, de valahogy úgy gondolom, hogy a Red Bullhoz fog visszatérni. Szerintem Helmut Markót fogja helyettesíteni, ez a valószínűbb. Amolyan motorsport-tanácsadóként” – tette hozzá a szakember.