hero image

Seidl: A McLarennek „világos terve” van a teljesítmény javítására

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/04/16 09:12
A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl elmondta, az istállójának „világos terve” van arra, hogyan javulhat a teljesítményük, de részletekbe nem kívánt bocsátkozni.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A bahreini szezon előtti teszteken a fékek túlmelegedésével akadt gondja a McLarennek, ami a tesztelési lehetőségeiket is visszavetette. Ezt követően a brit istálló hétvégéről hétvégére egyre jobban nézett ki, a tempójuk is javult.

Lando Norris viszont azzal akarta hűteni a kedélyeket, hogy elmondta, ez 80 százalékban annak köszönhető, hogy kedvező volt számukra a dzsiddai és a melbourne-i pálya karakterisztikája.

Ebben a csapatfőnök Andreas Seidl is egyetértett a versenyzőjével, és elmondta, világos tervük van arra vonatkozóan, hogyan javíthatnak tovább az MCL36-os teljesítményén:

„A teljesítményhiány felismerése után nyilvánvalóan fontos volt, hogy elemzéseket végezzünk, és hogy kitaláljuk, hogyan fejleszthetünk a teljesítményünkön a lehető leggyorsabban” – kezdte Seidl a The Race-nek.

„Nagyon boldog vagyok, hogy azt mondhatom, van egy világos tervünk arra vonatkozóan, milyen lépéseket kell megtennünk a kocsinkkal. De persze ez bele fog telni egy kis időbe, ezért az ambícióink ellenére türelmesnek kell lennünk.”

„Viszont a legfontosabb dolgunk az, hogy végre is hajtsuk ezt a világos tervet. De hogy ez pontosan mikor fog megtörténni, annak kapcsán nem szeretnék részletekbe bocsátkozni” – nyilatkozta a wokingiak első embere.

„Vannak különböző paraméterek, amelyeket menedzselnünk kell, ott van a költségvetési sapka, amit figyelembe kell vennünk, illetve a szélcsatornában töltött időnk is korlátozott” – tette hozzá.