Sergio Perez karrierjének 5. futamgyőzelmét szerezte a 2023-as Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon, miután sikeresen visszaelőzte Fernando Alonsót, és maga mögött tartotta Max Verstappent.

A rajtot ismét nem kapta el jól Sergio Perez, és Fernando Alonso egy remek előzéssel átvette a vezetést az első kanyarban. A kétszeres világbajnok azonban nem örülhetett sokáig: az hagyján, hogy Perez az egyenesekben sokkal gyorsabb Red Bull-lal megelőzte, de kapott egy 5 másodperces büntetést is.

A 18. körben azonban fortuna közbeszólt: Lance Stroll Aston Martinjában szállt el az ERS, és a 13-as kanyaran félre kellett állnia, az FIA pedig beküldte a biztonsági autót.

Ez igazi áldás volt Verstappennek és Alonsónak, akik még nem álltak ki kereket cserélni, míg a Ferrari hihetetlen balszerencsével pont egy körrel hamarabb állt ki. Amellett, hogy Verstappen így a két Ferrarit és Hamiltont is átugrotta, Alonso pozícióveszteség nélkül tölthette le az 5 másodperces büntetését.

Verstappen az újraindítás után könnyedén megelőzte Russellt és Alonsót, Perez azonban pontosan tisztában volt azzal, hogy kritikusak lesznek ezek a körök, és maximálisan odatette magát. Mire Verstappen megelőzte Alonsót, Perez már 5,6 másodperces előnyt élvezhetett.

Ezt az 5 másodperces előnyt azonban végül nem tudta ledolgozni Verstappen, Perez remekül tartotta a tempóját, így Verstappennek meg kellett elégednie a második hellyel. Fernando Alonso karrierjének 100. dobogós helyezését szerezte egy remek futammal, miután a verseny végén egy potenciális büntetéstől tartva még 5 másodperc előnyt is kiautózott George Russell-lel szemben.

George Russellnek és Lewis Hamiltonnak eseménytelen versenye volt a korai csatáik után, ahogyan a két Ferrarinak is, akiknek borzalmas volt a tempójuk a verseny második felében. A két Ferrarit a két Alpine követte Ocon-Gasly sorrendben, az utolsó pontszerző helyen pedig Kevin Magnussen végzett, miután egy kemény csatában megelőzte Juki Cunodát.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL