Nem élvezte annyira a Ferrari két pilótájának nagy csatáját a Forma-1 Kínai Nagydíjának sprintversenyén a csapatfőnök, Fred Vasseur.

Zűrös napja volt a Ferrarinak Sanghajban. A két pilótájuk, Charles Leclerc és Carlos Sainz kemény csatát vívott a sprintfutamon, délután pedig csak a hatodik és hetedik helyen zárták az időmérőt. A csapatfőnök, Frederic Vasseur vegyes érzésekkel tekint vissza a napra.

Az időmérő edzés után a Viaplaynek nyilatkozott a francia: „Ennél azért egy kicsivel többet vártunk az időmérőtől. Nehéz edzés volt a számunkra, több dolog miatt is. Sainz balesete, valamint Charles problémái az elején, szóval nagyon hullámzó volt.”

A sprinten látott feszült csatáról is beszélt, elmondva, hogy már mindent elsimítottak a két versenyző között: „Egy kicsit túl sok volt, de szerintem Carlos csak ideges volt még az Alonso elleni csata miatt, ami közvetlenül előtte zajlott. Mostanra már minden rendben, megbeszélték.”

A Ferrari csapatának vezetője a holnapi futamra is előrepillantott, ahol szerinte javítani fognak a helyezésükön: „Kifejezetten a versenyre állítottuk be az autót, meglátjuk, hogy ennek meglesz-e holnap a gyümölcs. A sprint alatt jó volt a sebesség és mindig jó, ha a mezőny elejére vágunk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL