Dr. Riccardo Ceccarelli akkor kezdett el Leclerc-rel dolgozni, amikor a monacói tizenhárom éves volt. Az olasz szakember szerint a Ferrari versenyzője korábban egyáltalán nem tudta kezelni, amikor legyőzték a versenypályán.

Charles Leclerc és Max Verstappen rivalizálása cseppet sem újkeletű, a két fiatal titán már a gokartos sorozatokban is heves csatákat vívott a pályán. Bár jelenleg nehéz elképzelni a monacóiról, hogy ne tudná kordában tartani érzelmeit, bizony erre is akadt példa.

Dr. Ricciardo Ceccarelli, a Formula Medicine vezetője egy mentális tréningprogramot hozott létre Leclerc számára, amikor a monacói még csak 13 éves volt, ezzel segítve a profi sport világába történő belépést.

Az olasz szakember elárulta, a Forma-1 jelenlegi éllovasa fiatalabb korában gyakran küzdött a dühével, olyanra is volt példa, amikor egy gokartos futamon annyira összeakadt Verstappennel, hogy mindkettőjüket kizárták.

Ceccarelli az Il Foglio című olasz lapnak kifejtette, minél idősebb lett a monacói, annál inkább sikerült ezen úrrá lennie, hozzátéve, az is javít az önbizalmán, hogy ezúttal egy igazán versenyképes autó volánja mögött ülhet.

"Egy olyan pilóta, mint amilyen Charles, mindig nyerni akar és ha úgy érzi, hogy nincs meg ehhez az autója, elveszíti a nyugalmát. Több kockázatot vállal, és jobban feszegeti a határait" - magyarázta az olasz.

"Sok nagyszerű versenyzőt láttunk már hibázni fiatalon olyan gépekkel, amelyeknek nem volt esélyük a győzelemre. Ez azért van, mert nem fogadják el, hogy legyőzhetik őket. Most, hogy egy versenyképes konstrukcióval versenyez, higgadtan és teljes mentális kontrollal vezet" - tette hozzá Ceccarelli.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL