hero image
MoneyGram Haas F1 / Twitter

Steiner: 2023-ban sokkal jobbak leszünk

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2023/01/08 11:29
Günther Steiner meg van róla győződve, hogy a tavalyi tehetséges emberekből álló tervezői csapatuk idénre teljesen összeszokott, ez pedig lehetővé teszi számukra, hogy 2023-ban jóval eredményesebbek legyenek, mint 2022-ben voltak.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A Haas remekül kezdte a 2022-es szezont, hiszen a szünet után visszatérő Kevin Magnussen két erős pontszerzéssel kezdte meg az idényt. Az amerikai istálló lendülete azonban érezhetően visszaesett a szezon második felében, és végül a konstruktőri bajnokság 8. helyén fejezték be az idényt.

Günther Steiner ráadásul az utolsó futamokon úgy döntött, hogy nem szavaz bizalmat az egyre jobb formát mutató Mick Schumachernek, hanem helyette a régi nagy visszatérő Nico Hülkenberggel kötöttek szerződést.

Azt tehát finoman szólva sem lehet állítani, hogy a Haas összeszokott pilótapárossal vágna neki az idei szezonnak, azonban a csapatvezető elmondta, hogy a mérnökökről és szerelőkről ez már nem mondható el, hiszen stabil gárdájuk dolgozik a háttérben.

„A technikai csapatunk, amely az autót tervezi, amikor 2021-ben elkezdték tervezni a 2022-es konstrukciót, sok jó emberből állt, de korábban nem dolgoztak együtt csapatként” – jelentette ki Steiner a RacingNews365.com kérdésére.

„Most már terveztek közösen egy autót, és meg kell mondanom, nem volt rossz autó. Jelenleg már egy éve dolgoznak együtt. Most már csapatként működnek, így szerintem a következő autó jobb lesz, hiszen sokat elértünk (közösen).”

„Nyilvánvalóan a végeredmény, a 8. hely, szóval (szerintetek) teljesen boldog vagyok? Nem igazán. De végül is ez egy jó kiindulópont az előrelépéshez. A Haas F1 azért van itt, hogy itt is maradjon. Stabilak vagyunk, és úgy gondolom, hogy mostantól csak jobbak lehetünk.”