hero image

Steiner: „A nagyok többet akartak, a kicsik meg semmit”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/07/18 09:16
Günther Steiner szerint a nemrég tető alá hozott „kompromisszum” a 2022-es költségvetési limit megemelése kapcsán pontosan az volt, aminek mondják, mivel egyetlen csapat sem örülhetett különösebben neki.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Az Osztrák Nagydíj előtt gyűlt össze az F1 Bizottság, hogy több fontos kérdésben is szavazzanak, és itt megszületett az a megegyezés, miszerint az idei 140 millió dolláros költségsapkát 3,1 százalékkal megemelik a növekvő infláció és egyéb, előre nem látott kiadások miatt.

Ez persze alapvetően a legnagyobb csapatokat segíti, hiszen nekik az utóbbi időszakban nagyon oda kellett figyelniük arra, hogy mire mennyit költenek, nehogy kicsússzanak a limitből, most viszont valamivel több játéktér áll a rendelkezésükre.

A kicsik ezzel szemben nem is érezték szükségét az emelésnek, de ahogy az az F1-ben lenni szokott, mindenki a saját érdekét tartotta szem előtt, így nem volt könnyű a megegyezés. A Haas csapatfőnökeként tevékenykedő Steiner azonban úgy látja, végül olyan megoldás született, amellyel senki sem lehet makulátlanul elégedett, ez pedig bizonyos szinten jó dolog.

„Örülök, hogy legalább volt eredménye. A megbeszélés eltartott egy ideig, de legalább találtunk egy kompromisszumot, ami mindig jó. Senki sem igazán elégedett a helyzettel, de továbblépünk. A Forma–1 számára pedig ez a legfontosabb.”

„Természetesen a nagyok többet akartak, a kicsik meg semmit sem akartak, de a kompromisszum végül középre került. Ez is csak azt mutatja, hogy végső soron képesek vagyunk összedolgozni.”

Toto Wolff is hasonló véleményen van, de a Mercedes csapatvezetőjeként ő persze nagyobb engedményekben reménykedett. „Túl kevés ez a nagycsapatok számára, mert az energiaárak, az infláció és a szállítási költségek az egekben vannak, miközben a kisebb csapatoknak meg túl sok.”

„Szóval, ahogy Günther mondta, senki sem igazán boldog, ami szerintem egy jó végkifejlet.” A ferraris Mattia Binotto még hozzátette, hogy muszáj volt emelni a limiten, mert az infláció miatt egyes istállók egyszerűen képtelen lettek volna tartani magukat a határhoz.

„Az időzítés szempontjából már így is a határokat súroltuk. Néhányan már eleve a költséglimit megszegésének határán voltak, és ezért is volt fontos kompromisszumra jutni. Szóval szeretnék köszönetet mondani a legkisebb alakulatoknak, amiért átlátták a helyzetet és konstruktívak voltak.”

„Nagycsapatként nyilván mindig többet akarsz, de szerintem ez most elég jó ahhoz, hogy új célt tűzzünk ki, új kihívásokat, hiszen enélkül nem tudtuk volna megoldani a dolgot. Még így is szűkös lesz, de örülök, hogy döntés született.”