hero image

Steiner: Barcelonának nem kell Miaminak lennie

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/05/22 09:17
A Haas csapatfőnöke örül annak, hogy változatos a Forma-1 versenynaptára és egymástól merőben eltérő helyszínekre utazhat el a száguldó cirkusz mezőnye. Steiner szerint Spanyolország maradhat Spanyolország, ha akar.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

A Forma-1-es Miami Nagydíjat övező őrületes felhajtás után úgy tűnik, Spanyolországban minden visszatért a normális kerékvágásba. Barcelonában nincsenek partisátrak, bulizónák és annyi híresség sem, bár néhány Barcelona-futballista azért megfordul a katalán aszfaltcsík környékén.

Ezzel együtt persze ez nem jelenti azt, hogy a Spanyolországba érkező, vagy helyi szurkolók ne élveznék legalább annyira a Forma-1 jelenlétét, mint tették azt az amerikaiak, mindenesetre talán könnyebben tudnak a pilóták a versenyzésre koncentrálni.

Két héttel ezelőtt például Lewis Hamilton az amerikai futball-szupersztár Tom Brady-vel golfozott együtt, Pierre Gasly pedig az NBA-legenda Michael Jordannel vacsorázott együtt, miközben rengeteg celebritás tette tiszteletét a száguldó cirkusz legújabb helyszínén.

A Barcelonától északkeletre fekvő Circuit de Catalunya 1991 óta része a versenynaptárnak és rendszerint az előszezoni teszteket is itt végzik el a csapatok, szóval nyugodtan nevezhető tradicionális helyszínnek.

Günther Steinert, a Forma-1 egyetlen amerikai csapatának vezetőjét arról kérdezték, szükség lenne-e a hagyományosabb futamok felfrissítésére. Mostanra már nagyon sokféle versenyünk van, nincsenek tipikus versenyek, mint a '80-as években."

"Ha összehasonlítod Austint és Miamit, mindkét helyszín rengeteg embert vonz, de mégis teljesen különböző hangulatú versenyek. Spanyolország is maradhat Spanyolország, ha akar, nem kell ugyanolyan felhajtásnak lennie, mint az Egyesült Államokban."

"Sok régi Forma-1 rajongó érkezik Barcelonába, akik szeretik nézni a gyors versenyautókat, aki pedig bulizni akar, az elutazik Miamiba. Most már mindenki választhat, mit szeretne csinálni és ez jó" - mondta Steiner az amerikai ESPN-nek.