hero image

Steiner bízik benne, hogy a Haas erősebb lehet 2023-ban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/09/09 09:14
Günther Steiner úgy véli, hogy a Haas jó helyzetben van ahhoz, hogy 2023-ban egy erős autót építsen. Ez elsősorban a Maranellóban található új tervezőirodának lehet köszönhető.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Az amerikai csapat technikai partnerséget kötött a Ferrarival, amihez tartozik az új részleg is, amelynek munkatársai a Ferrari által kirendelt emberek. Steiner számára a fő cél egyértelmű: a 2023-as autóval kapcsolatban produktívabbnak kell lenni.

Steiner szerint sokat tanultak, és továbbra is igyekeznek még keményebben dolgozni a jövő évi autón. Ennek eredményeként egy olyan csapatnyi munkatársat lát, akik egyre jobban egymásra hangolódnak. „Néhány hónapja váltottunk át a jövő évi autó tervezésére, így a csapat folyamatosan tanul és keményen dolgozik, hogy egy jó autót kapjunk 2023-ra" - idézte őt a GpBlog.

Steiner reméli, hogy a Haas javítani fog a versenyképességen. Nehéz hétvégére számít Monzában, mivel a csapatnak nem volt következetes szezonja, annak ellenére, hogy Zandvoortban a Q3-ba jutottak, úgy látja, hogy Monza kevésbé fekszik a Haas autójának.

„Tudjuk, hogy Monza nem lesz az erősségünk. Az összes nagy sebességű, alacsony leszorítóerővel rendelkező versenypálya nem fekszik az autónknak" - mondta. Tényszerűnek tartja, hogy a csapat idén nem lesz képes ilyen gyors pályákon küzdeni.

„Az olaszországi csapat keményen dolgozik néhány megoldáson a jövő évre, és biztos vagyok benne, hogy meg is kapjuk őket, így jövőre jobb helyen leszünk” – tette hozzá.