hero image

Steiner elismerte, nem túl elegánsan intézte Mazepin kirúgását

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/15 09:15
A Haas Forma-1-es csapata az orosz-ukrán háború kitörését követően Nyikita Mazepinnel és az Uralkalival is szerződést bontott, a csapatfőnök Günther Steiner pedig megerősítette, csak írásban közölte Mazepinnel a döntésüket.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az orosz-ukrán háború kitörését követően a Haas csapata szerződést bontott a névadó szponzorával, az Uralkalival, valamint a versenyzőjükkel, Nyikita Mazepinnel is – utóbbi helyére Kevin Magnussent hozták vissza az istállóhoz.

Mazepin egy korábbi nyilatkozatában nehezményezte, hogy hozzá is a médián keresztül jutott el a szerződésbontás híre, ennek kapcsán pedig a csapatfőnök Günther Steiner a német RTL-nek adott interjújában elmondta, nem szóban közölte az orosszal a hírt:

„Mindig rossz érzés, amikor ilyet kell tennem. Nehéz megmondani, hogy áldozatként tekintek-e rá, vagy hogy együttérzek-e vele. A külső körülmények adottak, ezeken egyikünk sem tud változtatni. Ezekkel együtt kell élni, hozzátartozik az élethez.”

„Írásban közöltem Nyikitával a hírt, külön nem beszéltem vele. Az utóbbi két hét meglehetősen kimerítő volt, viszont minden bizonnyal már túl vagyunk a legrosszabbon. Egy jó drámában pedig mindig meglepetésként tudunk szolgálni!”

Steiner ezen kívül azt is elmondta, nem forog kockán a szponzorral való szakítás miatt a csapat jövője, és hogy pénzügyileg stabilak. Eközben sajtóhírek szerint a Haas több céggel is tárgyal, ráadásul Gene Haas is a zsebébe nyúlhat.