hero image
dppi

Steiner: helyesen döntöttünk, amikor szakítottunk Mazepinnel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/01/13 11:29
A Haas csapatfőnöke visszatekintett az istálló viharos 2022-es évkezdetére, amikor az orosz-ukrán háborús konfliktus miatt főszponzorukkal és versenyzőjükkel is megszakították kapcsolatukat.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Hiába tervezte gondosan a Haas a száguldó cirkusz új korszakának kezdetét, derült égből villámcsapásként érte őket a 2022-es szezon kezdete előtt az Oroszország és Ukrajna között kirobbanó háború.

Ennek hatására egyoldalúan felbontották szerződésüket legnagyobb támogatójukkal, az orosz Uralkali vállalattal, valamint Nyikita Mazepinnel, hiszen a pilóta édesapja a vegyipari óriás többségi részvényese.

Günther Steiner elmondta, a változások elkerülhetetlenek voltak, ezzel együtt megzavarták az istálló felkészülését az előző idényre.

„Az ukrajnai invázió után nem tudtunk más döntést hozni. Visszatekintve úgy gondolom, hogy helyesen cselekedtünk. A szezon elejére mindenképpen hatással volt, rengeteg munkát kellett elvégezni ahhoz, hogy visszatérjünk oda, ahol lenni akartunk“ - mondta a csapatfőnök a Speedcafénak.

„Egyébként, amikor Bahreinben elkezdtünk versenyezni, mindenki láthatta, milyen gyorsan változik az élet a Forma-1-ben. Onnantól már nem tekintettünk a múltba, csak igyekeztünk kihozni a legjobbat a rendelkezésünkre álló dolgokból.“

„Ez egy kihívás, ugyanakkor egy lehetőség is volt egyszerre. Erre kellett koncentrálnunk“ - tette hozzá Steiner. A Haas így is remekül kezdte az évet, hiszen a Mazepin helyére beugró Kevin Magnussen azonnal egy ötödik hellyel jelentkezett.

A Haas nemrégiben címszponzori szerződést kötött az amerikai MoneyGram céggel, így a vállalat a 2023-as idényben már hivatalosan is megjelenik az alakulat nevében és betöltheti az Uralkali távozásával keletkezett pénzügyi űrt.