hero image

Steiner: ki mondta, hogy a Haas nem fog szezon közben fejleszteni?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/03/24 09:18
A Haas csapatfőnökét, Günther Steinert nem zavarják azok a találgatások, amelyek szerint a teljesítményük vissza fog esni, amint a nagyobb csapatok bemutatják az első komolyabb fejlesztéseiket.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Egyik csapat sem tanulmányozta annyit a 2022-es szabálykönyvet, mint a Haas, és a szélcsatornás időre bevezetett lépcsős szabályzás miatt senki nem tölthetett annyi időt a koncepciója kidolgozásával, mint a 2021-es szezont teljesen feláldozó amerikai alakulat.

Günther Steiner még azt is megerősítette, hogy egy, a Mercedeséhez „nagyon hasonló” koncepciót már tavaly júliusban kipróbáltak, mégis a nagyobb oldaldobozokat választották, a VF-22 pedig egyelőre egy igazán kiforrott csomagnak tűnik.

A Haas autója egyelőre olyan nagy csapatokénál jobb, mint a gyári Alpine, vagy a McLaren, Steiner pedig amiatt sem aggódik, hogy egyesek szerint amint ezek a csapatok bemutatják az első fejlesztéseiket, és kiküszöbölik az autóik gyerekbetegségeit, a Haas visszacsúszhat az erősorrendben.

„Ez nem igazán zavar, hiszen nálunk is eredményes munka folyik. Az emberek egyből azt hiszik, hogy mi már nem fogunk fejleszteni” – idézte Steinert a RacingNews365.com.

„Mi is fejlesztünk még a szélcsatornában, is sikerült előrelépéseket elérnünk az autóval kapcsolatban. Egy új autó esetében meg kell értened annak működését, mielőtt elkezdhetnéd telepakolni azt újdonságokkal, ez a legfontosabb most számunkra is.”

Steiner azt is hozzátette, hogy hiába a jó eredmény, a Haas még nem aknázta ki teljesen a VF-22-ben rejlő teljesítményt:

„Szerintem még többet ki tudunk hozni az autónk jelenlegi specifikációjából, mert a tesztjeink nem alakultak a terveink szerint. Csak feleakkora távot tudtunk megtenni, mint a többi csapat, és nem is játszhattunk annyit a beállítások megváltoztatásával, szóval még nagyon sokat tudunk fejlődni, mielőtt elkezdenénk változtatásokat eszközölni azon.”

„Mindenki azt hiszi, hogy amint felraksz egy új dolgot az autóra, az fantasztikussá varázsolja majd azt. Az esetek többségében azonban nem ez történik.”