hero image

Steiner nem fél attól, hogy lemaradnak fejlesztések nélkül

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/05/20 09:16
Günther Steiner nem tart attól, hogy a Haas veszten azzal, hogy a többiekkel ellentétben lassabban fejlesztik az autót. A csapatfőnök ragaszkodik az eredeti tervhez és bízik a sikerben.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Haas az idei szezon egyik nagy meglepetése. A csapat már 15 pontot gyűjtött, pontosan 15-tel többet, mint az előző szezonban. Ezzel együtt kifizetődni látszik az a döntés, hogy már tavaly is teljes mértékben a 2022-es autóra helyezték a hangsúlyt.

Kevin Magnussen szerezte a csapat eddigi összes pontját. Az ő visszatérése a Forma-1-be egyelőre hatalmas sikert hozott. Most az a kérdés, hogy Magnussen és a Haas meg tudja-e tartani a jó formát, míg a többi csapat egyik fejlesztési csomagot hozza a másik után az elkövetkező időszakban, addig az amerikai csapatnál egyelőre nagy a csend.

A Francia Nagydíj idejére a Haas egy nagyobb fejlesztési csomagot tervez, melyről a Motorsport.com számolt be. A Paul Ricardon megrendezésre kerülő futamot csak július 24-én rendezik. Addig tehát a Haas azzal a koncepcióval folytatja a versenyzést, amellyel a szezont kezdte. Kockázatos döntés, hiszen a konkurencia nem tétlenkedik.

Ennek ellenére Günther Steiner csapatfőnök nem tart attól, hogy a Haasnak nagy fájdalmat okozna a késedelmes fejlesztés. Igaz, azt mondja, nem tudja, hogy a többi csapat mit csinál. De Steinernek van egy terve, és a csapata ragaszkodni akar hozzá: nem gyors fejlesztéseket akarnak, hanem egy szilárd, tartalmas új csomagot Franciaországban.