hero image
dppi

Steiner: Olcsó dolog lett volna, ha ezt mondom Mick Schumachernek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/01/15 12:59
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, nem kínálta fel az istálló tartalékpilótai szerepét korábbi pilótájának, Mick Schumachernek, és azt is elmondta, miért.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A Haas a 2023-as évre megtartotta Kevin Magnussent, Mick Schumacher helyére viszont egy másik német pilótát, Nico Hülkenberget igazolták le, míg Schumacher a Mercedes tartalékpilótája lesz idén.

A Haas-csapatfőnök Günther Steiner elárulta, nem kérdezte meg Schumachert, hogy szeretne-e tartalék lenni a csapatánál, elmondása szerint azért, mert „olcsó dolog” lett volna?

„Őszintén szólva nem kérdeztem meg tőle, hogy érdekelné-e a dolog. Mindig nehéz dolog egy versenyző számára, ha a normál pilótai állásból visszakerül a tartalék szerepkörébe. Nem gondoltam, hogy örülne a dolognak.”

„Mick nem keresett meg azzal, hogy szeretne tartalék lenni nálunk, és nem is szerettem volna, hogy megtegye. Elég olcsó dolog lett volna azt mondani neki, hogy ’nem vezetheted a kocsit, de amúgy szeretnél tartalék lenni a Haasnál’?” – mondta Steiner a GPFansnek.