hero image

Steiner: Schumacher 2022-re nem lépett nagyot előre

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/16 09:19
Úgy tűnik, a Haas csapatvezetője kisebb kritikát fogalmazott meg Mick Schumacher felé, aki az idei ötödik futamán sem tudta a pontzónába juttatni autóját, pedig Miamiban volt ehhez a legközelebb.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A verseny végefelé viszont összeütközött Sebastian Vettellel, így mindkettejük reménye elszállt egy esetleges top 10-es eredményre. Pedig a Haasszal idén meg lehet csinálni ezt, ahogyan azt Kevin Magnussen többször is bizonyította.

Schumacher vállán pedig mintha kezdene növekedni a nyomás, és a csapatfőnöke úgy érzi, hogy eddig nem jött meg az a nagy áttörés a német számára, amit talán várni lehetett tőle második F1-es évében.

„Nem mondanám, hogy Mick nagyot lépett volna előre a tél folyamán. Visszahoztuk Kevint, mert tudjuk, hogy mire képes, és ő egy jó pilóta, aki remek mércét támaszthat Mick elé. Ezt persze ő is tudja, és legutóbb jó lehetősége volt a pontszerzésre. Remélem, előbb-utóbb sikerül neki, mert szükségünk van az ő pontjaira is” – idézte Steinert a Speedweek.

„A Forma–1-ben persze nem könnyű ez a feladat, hiszen sok a jó pilóta és csapat.” Steiner viszont finoman azért jelezte, hogy most már talán jó lenne, ha Schumacher is feliratkozna a ponttáblára.

„Jó lenne, ha összejönne neki, de sajnos egyelőre még nem sikerült megugrania ezt az akadályt. Egy bizonyos ponton viszont érkezniük kell a pontoknak. Kevin már megtette ezt, már megmutatta az utat” – mondta már az RTL-nek a csapatfőnök, aki tagadta, hogy sokáig lett volna mérges versenyzőjére.

„Keddre már elmúlt, utána folytathatjuk a munkát. Nem is kérdeztem őt a balesetről, de nem is volt rá szükség, mert a helyzet elég egyértelmű volt. Talán majd Barcelonában beszélünk róla.” Ettől függetlenül viszont nem javasolja a németnek, hogy vegyen vissza, mert általában az sem szokott jól elsülni.