hero image
dppi

Steiner: sokkal átláthatóbb a Forma-1 irányítása Domenicali alatt, mint Ecclestone idejében

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2023/01/11 11:29
A Haas csapatfőnöke szerint amíg Bernie Ecclestone irányította a száguldó cirkuszt, a nagyobb csapatoknak mindig volt némi előnye, ám amióta Stefano Domenicali vezeti a szériát, sokkal több információt kapnak az istállók.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Bernie Ecclestone 2017-ben, negyven év után köszönt el a Forma-1-től, miután egy évvel korábban eladta a részvényeit a Liberty Mediának. A sportág azóta hatalmas változásokon ment keresztül, a korábbi Ferrari-főnök, Stefano Domenicali került a Forma-1 csoport elnöki székébe.

A konzorcium felel a sportág kereskedelmi érdekinek érvényesítéséért, és alájuk tartozik a FOM is, amely a Forma-1 közvetítési, szervezési és promóciós jogait ellenőrzi, ezért szorosan együttműködnek a tíz csapattal.

A Haas Ecclestone utolsó évében csatlakozott a száguldó cirkuszhoz, így Günther Steinerék mindkét korszakot testközelből ismerheti, az amerikai alakulat csapatfőnöke pedig megdicsérte az új tulajdonosokat, ugyanis úgy véli, Domenicali irányítása alatt sokkal transzparensebbé vált a széria.

„Stefanoék más felfogásban vezeti a Forma-1-et. Bernie irányítása alatt a nagy csapatoknak mindig volt némi előnyük, persze ennek is jó oka volt. A nagy gyártók többet tesznek bele a sportágba, hiszen ők szállítják az erőforrásokat“ - mondta Steiner a Beyond the Grid podcastnek.

„Amióta Domenicali a főnök, sokkal átláthatóbb a helyzet, több információt kapunk. Mindig igyekeznek tájékoztatni minket arról, hogy mi történik a vezetőségben, mert ez befolyásolja a mindennapjainkat“ - vélekedett a Haas vezetője.

Ecclestone korábban rengeteg kritikát kapott amiatt, hogy sokkal inkább a saját érdekeit helyezi előtérbe a sportággal szemben, ugyanakkor Steiner nem akarja kritizálni az F1 előző tulajdonosát. Ehelyett dicsérte a jelenlegi rendszert, amiért képesek voltak stabilan megtartani tíz csapatot a rajtrácson.

„Nem kritizálom, amit Bernie tett, más idők jártak akkoriban és ezt nem szabad elfelejteni. Most sokkal népszerűbb a Forma-1, a pénzek elosztása sokkal egyenlőbb. Van tíz csapat, amely mind nagyon stabil“ - magyarázta Steiner.

„Régebben sosem volt tíz stabil istálló, mindig volt egy-kettő, amely kissé lemaradt. A jelenlegi helyzetet a Liberty Media megközelítése érte el, láthatóan arra törekednek, hogy mindenki képes legyen kereskedelmileg is a túlélésre“ - tette hozzá a Haas csapatfőnöke.