hero image

Steiner: Tavaly ezért a teljes paddockot megb*sztam volna!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/28 09:19
A Haas-csapatfőnök Günther Steiner elmondta, mekkora eredménynek számított volna számukra egy két pontot érő helyezés 2021-ben, és úgy véli, bizonyos szempontból szerencsések voltak, a stratégiájuk viszont nem vált be.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Haas Schumacher időmérős balesete után csak egy autóval állt rajthoz a Szaúd-arábiai Nagydíjon, ahol Kevin Magnussen alternatív stratégiát választott, a mezőny nagy részével ellentétesen kemény abroncsokon rajtolt.

A stratégia nem fizetődött ki a dán számára, ezzel együtt a csapatfőnök Günther Steiner nem tartja rossz eredménynek a kilencedik helyet sem, és sajátos módon világított rá arra, mekkora eredmény lett volna 2 pont a Haasnak 2021-ben.

„Az ilyen dolgok miatt mindig csalódott vagy, mindig a maximumot szeretnéd elérni, de ha belegondolsz, nem lehetünk túl mohók. Tavaly két pontot a teljes paddockot megb*sztam volna, ez egy jó helyezésnek számít.”

„A legnagyobb probléma az volt, hogy két másik kocsihoz hasonlóan alternatív stratégiát választottunk, és a safety car számunkra a lehető legrosszabb időpontban jött ki” – folytatta a csapatfőnök a Speed Citynek.

„Másrészről három autó kiesett előlünk, ilyen szempontból pedig szerencsénk volt. De azt gondolom, hogy ha a stratégiánk működött volna és nem jött volna be a biztonsági autó, akkor a hetedik helyen végezhettünk volna” – mondta Steiner.

A Haas két fordulót követően a konstruktőri pontverseny ötödik helyén állnak 12 ponttal, a két hét múlva megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjon pedig már a dzsiddai időmérőn nagyot bukó Mick Schumacher is az istálló rendelkezésére fog állni.