hero image
dppi

Stella hiszi, hogy Piastri tapasztalatlansága nem fogja hátráltatni a McLarent

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/17 14:59
A McLaren tavaly év végén kinevezett új csapatvezetője, Andrea Stella úgy véli, hiába lesz egy újonc versenyzőjük a 2023-as szezonban, mindez nem fogja hátráltatni az istálló teljesítményét és fejlődését.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A wokingi gárda tavaly visszacsúszott a konstruktőri ötödik helyre, de ez nagyban volt köszönhető annak, hogy Daniel Ricciardo nem tudott zöld ágra vergődni az MCL36-tal, és emiatt nagyban elmaradt márkatársa, Lando Norris eredményeitől.

Ennek pedig meg is lett a következménye, hiszen az ausztrált egy másik ausztrálra cserélte az alakulat. Oscar Piastri 2021-es F2-es bajnokként és nagy reménységként csatlakozik most a McLarenhez, ettől függetlenül releváns F1-es tapasztalata még nincsen, így felmerül a kérdés, vajon megint Norrisra hárul majd a munka legnagyobb része?

Stella szerint nem: „Szerintem az a fontos, hogy Lando révén megvan a folytonosság. Ő jelenti majd a referenciát, és nagyon jól tudjuk, mire képes, hiszen együtt fejlődtünk vele az utóbbi években. A technikai oldalon, a vezetés terén és a versenyzési képességek terén is előrelépés történt.”

„Emellett pedig Oscar számára is biztos viszonyítási alapot jelent majd. És itt nemcsak a teljesítményéről beszélek, hanem az autó megértéséről is.” Stella elsődleges célja idén pedig az lesz, hogy visszaszerezze a McLarennek a nagyok mögötti legjobb helyet, melyet az Alpine 2022-ben elvett tőlük.

„Új autónk lesz, és szeretnénk fejlődni vele, ebben pedig fontos szerep jut a versenyzőknek is, még ha az F1-ben leginkább a számokon is van a hangsúly. Szerencsére azonban kiváló szakembereink vannak, tehát ha jó számokat kapok, akkor elégedett leszek.”

„Az F1-ben lényegében jó referenciát jelentenek a számok, és jól meg lehet belőle határozni, mennyire vagy versenyképes. A pilóták esetében csak apróságokról van szó, a teljesítmény utolsó százalékairól, tehát nem aggódom annyira.”

Stella pedig bízik abban, hogy Piastri gyorsan tanul majd, és hamar felveszi a ritmust, miután lehetősége nyílik beülni az idei autóba a bahreini teszten. „Egyértelműen tehetséges. Szeretnénk, ha építeni tudna a korábbi tapasztalataira.”

„Hisszük, hogy van annyira tehetséges, ügyes és intelligens, hogy megtalálja majd a saját útját, miközben előnyt kovácsol az eddig tanultakból. Nem nagyon aggódom amiatt, hogy elveszítünk egyfajta összehasonlítási alapot” – fogalmazott Stella.