hero image

Stella: Todtól, Domenicalitól és Seidltől is tanultam ezt-azt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/14 16:59
A Forma-1-es holtszezon egyik legizgalmasabb napja volt a keddi, hiszen több istálló élén is komoly változások történtek. A McLarennél a Sauber csoporthoz távozó Andreas Seidl helyét Andrea Stella veszi át.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Az olasz szakember rendkívüli tapasztalattal rendelkezik a száguldó cirkuszban, ugyanakkor csapatvezetőként most fog debütálni. Stella a McLaren keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy eddigi pályafutása során mindig olyan emberekkel dolgozhatott együtt, akiktől nagyon sokat tanult.

A wokingi alakulat frissen kinevezett vezetője Fernando Alonso versenymérnöke volt a Ferrarinál töltött időszakában, majd 2015-ben tette át székhelyét a McLarenhez. Zak Brown, a britek vezérigazgatója elmondta, amikor Andreas Seidl kérte, hogy távozhasson a csapattól, nem is volt kérdés számára, hogy Stellával folytassák.

A szakember azonban tudja, hogy nem lesz könnyű feladat csapatfőnökként dolgozni, hiszen a McLaren 2020-as, kiemelkedő konstruktőri harmadik helye óta valamelyest visszaesett. Ugyanakkor azt mondja, készen áll a kihívásra.

„Szerintem mindenkitől lehet tanulni valamit. Különösen, ha erős személyiségekkel dolgozol együtt. Jean Todtól a csapat és a munka iránti hihetetlen elkötelezettséget sajátítottam el, Stefano Domenicalitól azt tanultam meg, hogy a Forma-1 nemcsak a mérnöki műveletekről szól, hanem a háttérben dolgozó emberekről is.“

„Stefano főnökként mindig tisztelettel fordult a munkatársakhoz, meghallgatta őket és az egót félretéve lépett kapcsolatba az emberekkel“ - fogalmazott Stella.

„Andreastól örököltem az üzleti és műszaki működéssel kapcsolatos ismeretek fontosságát, mivel rengeteg tapasztalatot hozott hozzánk a mérnöki munka terén, ami nagyon hasznos volt az előre lépésben bizonyos területeken, például a bokszkiállások terén“ - tette hozzá a McLaren új csapatfőnöke.

A McLaren azért döntött Stella előléptetése mellett, mert nem szeretnék megtörni azt a folyamatot, amit Andreas Seidl elkezdett felépíteni.

„2023-ban jelentős fejlesztések várnak ránk. Új szélcsatornát és szimulátort építünk és úgy gondolom, hogy ennek a munkának a befejezése mindenképpen az egyik prioritás. Ugyanakkor, szeretnénk megerősíteni a csapat szakemberi gárdáját is, többek között az aerodinamikai területen.“

„Azt hiszem, hihetetlen tehetséges csapattal rendelkezünk, de valószínűleg bővítenünk kell a személyzetet. Ez is egyike azoknak a projekteknek, amelyek folyamatban vannak és amelyek biztosítják a folyamatos fejlődést“ - zárta Andrea Stella.