hero image

Stroll elfogadja, hogy a Forma–1 a „nagyon gazdagok” játéka

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/17 09:20
Lawrence Stroll, aki 2018-ban vette meg az akkor csődeljárás alá került Force Indiát, beismerte, hogy csak „egy nagyon gazdag egyén vagy nagyon gazdag vállalat” engedheti meg magának az F1-et.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Azt jól tudjuk, hogy a száguldó cirkusz nem egy olcsó sportág, ez mindig is így volt, az utóbbi időben viszont több tehetős egyén is feltűnt, akik szeretnének kiharapni belőle egy szeletet maguknak.

Stroll mellett ott van Dmitrij Mazepin, aki az Uralkalin keresztül a Haas főszponzora, idén pedig debütál a kínai Csou Kuan-jü, aki kapcsán még maga az Alfa Romeo is elmondta, hogy vonzóak voltak számukra a pilóta által kínált üzleti lehetőségek.

Korábban Lewis Hamilton is felszólalt az ellen, hogy az F1 kezd a „milliárdos csemeték klubbjává válni”, és manapság úgy, ahogyan ő jutott el a királykategóriáig, szinte lehetetlen lenne ugyanezt megvalósítani.

„Ha visszamegyek oda, ahonnan indultam, egy átlagos munkásosztálybeli családból jövök, szóval esélytelen lenne, hogy ma itt legyek. Mindenkinek, aki ellen küzdesz, egyszerűen sokkal több pénze van. A jövőben ezen változtatnunk kell, hogy a szerényebb háttérrel rendelkezők számára is elérhető legyen.”