Az Aston Martin Forma-1-es pilótája, Lance Stroll izgatottan várja, hogy Fernando Alonsóval dolgozhasson, mondván, egy hozzá hasonló pilóta neki is segíthet a legtöbbet kihozni az autóból.

Lance Stroll idén ismét új csapattársat kap a Forma-1-ben, Fernando Alonso személyében. A kanadai „izgatottan várja”, hogy megossza a csapatot a kétszeres világbajnokkal és a Motorsport.comnak adott interjúban azt is elmondta, saját teljesítményére is hatással lehet a spanyol: „Nem olyan jó a vezetés, hogyha nem hajtja senki az embert.”

Alonso 2023-ban mutatkozik be az Aston Martinnál, ez lesz a huszadik szezonja a Forma-1-ben, de az első Stroll mellett. A kanadai örömmel fogadta Alonso érkezését, mivel szerinte egy ilyen tapasztalt pilóta neki is segíthet a legtöbbet kihozni az autóból:

„Az ember olyan fickót akar csapattársnak, aki csúcsformában van. Ez azt jelenti, hogy amikor többet hozol ki belőle, akkor te is csúcsformában vagy. Amikor az ember nem tudja a legtöbbet kihozni belőle, akkor pedig jobban kell próbálkoznia. Szerintem mindkettőnktől ezt várja a csapat és hogy egymást is hajtsuk előre, hogy mindkét csomagból a legtöbbet hozzuk ki.”

Stroll szerint Alonso ma is remek versenyző és „érdekesnek” tartja, hogy náluk landolt, mivel újfajta hozzáállást honosíthat meg Silverstone-ban: „Töltöttünk némi időt együtt, beszélgettünk. Nagyszerű alak és remek versenyző, nagy tehetség. Mindig érdekes látni, amikor valaki a csapathoz jön és másféle ötletei vannak, máshogy vezet és más dolgokat vár az autótól.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL