hero image

Stroll még mindig nem bízik az autóban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/22 09:21
Lance Stroll azt mondja, arra törekszik, hogy egy „kényelmesebb állapotba" kerüljön az Aston Martin AMR22-esével, miután kiderült, hogy nem bízik az autóban.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Strollnak eddig visszafogott szezonja volt, gyakran lemaradva csapattársa, Sebastian Vettel mögött, és a Forma-1 középmezőnyének alsó végében helyezkedett el. Stroll hazai pályán Kanadában megismételte legjobb, 10. helyezését, miután korában Imolában és Miamiban is pontot szerzett.

A tabellán csak a 18. helyen áll, megelőzve Mick Schumachert, a két futamot teljesítő Nico Hülkenberget és honfitársát, Nicholas Latifit.

„Mindig tanulunk, de azt hiszem, a magam részéről szeretnék egy jobb és kényelmesebb helyre kerülni az autóval. Még mindig úgy érzem, hogy nem vagyok igazán magabiztos az autóban, és nem érzem magam pontosnak és egyszerűen kiszámíthatónak az autóban" - mondta Stroll a Motorsportweek szerint.

„Igen, még dolgoznom kell azon, hogy visszatérjek arra a helyre, ahol tavaly és tavalyelőtt éreztem magam, ahol kiszámíthatóbb és kényelmesebb volt. Jelenleg még mindig egy kicsit nehéz dolgom van, és tovább kell dolgoznom a mérnökeimmel, hogy megpróbáljam ezt megoldani."

Stroll alternatív stratégiát futott, kihasználva a Safety Car késői időszakát, ami lehetővé tette számára, hogy sikeresen támadja a McLaren versenyzőjét, Daniel Ricciardót a friss közepeseken, de még mindig kereste a választ a saját sebességével kapcsolatban.

„Az autó karakterisztikája nagyon merev, talán a beállítások - nem vezetem senki más autóját, szóval nem tudom -, de tovább kell dolgoznunk és megértenünk. Idén határozottan nagyobb kihívás, mint az elmúlt években, csak el kell érnünk, hogy egy boldog helyre és ritmusba kerüljünk" - mondta.