hero image

Stroll megerősítette: az Audi megkereste az Aston Martint!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Steiner a tavalyi szezonról: Néhány dolgot másképp csinálnék...

FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

Motorsport.hu
2022/05/06 09:45
Az Audi pár év múlva szállhat be a Forma-1-be, az Aston Martin csapattulajdonosa, Lawrence Stroll pedig megerősítette, hogy megkereste a német autómárka az istállóját.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A hét elején a Volkswagen ügyvezető igazgatója, Herbert Diess megerősítette, hogy 2026-ban terveznek beszállni a Forma-1-be az Audi és a Porsche révén, és míg utóbbi márkánál a Red Bull-lal való partnerségről beszélnek a legtöbbet, addig az Audi kapcsán több istálló is felmerült.

Korábban sajtóhírek szerint a McLaren megvásárlásával próbálkozott meg az Audi, azonban ez a szál a Motorsport-Total.com forrásai szerint már megszűnt, és helyette az Aston Martin vagy a Sauber partnere lehet a német autómárka.

Az Aston Martin csapattulajdonosa, Lawrence Stroll pedig a Bank of America konferenciahívásán megerősítette, hogy megkereste őket az Audi. A kanadai üzletembert az Autosprint idézte:

„Hogy megkeresett-e minket az Audi? Igen. De hogy elégedettek vagyunk-e a Mercedesszel való együttműködésünkkel? Erre is igen a válasz. A Forma-1 világa tele van az ilyen sztorikkal” – mondta a csapattulajdonos.

Az Aston Martin háza táján nem ez az egyetlen érdekes pletyka: az F1-Insider.com szerint Lawrence Stroll egy világbajnokot szeretne hozni Sebastian Vettel helyére, ha a német pilóta visszavonul a szezon végén.