hero image
Aston Martin Twitter

Stroll: Vettelnek köszönhetően jobb versenyző lettem!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/02/02 14:59
Lance Stroll úgy érzi, hogy teljesebb versenyző lett annak köszönhetően, hogy Sebastian Vettel oldalán állhatott rajthoz az Aston Martinnál.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az Aston Martin az elmúlt években nagy céllal érkezett meg az F1-be, azonban eddig nem igazán sikerült beváltaniuk a száguldó cirkusszal kapcsolatos terveiket. Ugyan leigazolták Sebastian Vettelt, néhány kiugró eredménytől eltekintve az alakulat inkább a középmezőny hátsó részében szerepelt.

Lance Stroll azonban úgy gondolja, hogy nagyon értékesek voltak azok az idők, amelyet a négyszeres bajnok oldalán tölthetett, aki egy teljesen új szemléletmódot honosított meg a csapatnál, és ebből ő is sokat tanult.

„Szerintem nagyszerű volt” – fejtette ki a véleményét Lance Stroll a Sebastian Vettellel való közös munkával kapcsolatban a Motorsport.com-nak. „Rendkívül tapasztalt és nagyon tehetséges. Négyszeres bajnok, szóval ez mindent elmond.”

„Tényleg nagyon jó móka volt. Úgy értem, rivális volt az autóban, de azt hiszem, tényleg arra sarkallt, hogy megértsek különböző dolgokat, például hogyan közelítsem meg a hétvégét, hogyan adaptáljam a munkamorálomat, valamint hogyan legyek jobb versenyző.”

„Ebben a tekintetben mindenképpen sokat tanultam tőle, csak figyeltem, hogyan csinálja a dolgait” – zárta le a gondolatait a kanadai, aki idén egy szintén óriási tapasztalattal rendelkező pilótától tanulhat Fernando Alonso érkezésének köszönhetően.