hero image
dppi

Super Max: újabb pole-pozíciót szerzett Verstappen a Katari Nagydíjon, Perez csak a 13. helyen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2023/10/06 20:23
Max Verstappen óriási előnnyel szerezte meg a 2023-as Forma-1-es Katari Nagydíj pole-pozícióját, miközben Carlos Sainz és Sergio Perez is búcsúzott a Q2-ben.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Max Verstappen óriási előnnyel szerezte meg az idei 10. pole-pozícióját a Katari Nagydíj időmérőjén, ráadásul úgy, hogy az utolsó mért körébe még bele is rontott.

Kisebb kabaré és idegörlő várakozás után alakult ki mögötte a sorrend az időmérő fő jellemzője, a pályaelhagyásos büntetések és köridő-eltörlések miatt: előbb a második leggyorsabb köridőt autózó Lando Norris körét vették el, majd az így a harmadik helyre kerülő Oscar Piastrinak már az interjúja közben mondták meg, hogy visszacsúszott a hatodik helyre.

Verstappen mögül a második és a harmadik helyről így a két Mercedes rajtol majd George Russell – Lewis Hamilton sorrendben, míg a negyedik helyet Fernando Alonso szerezte meg.

Már a Q2-ben búcsúzott Carlos Sainz és Sergio Perez: a Ferrari pilótája két mért körébe is belerontott az utolsó szett gumiján, míg Perez hiába volt (éppen) elég gyors ahhoz, hogy bejusson a Q3-ba, a fehér vonal átlépése miatt eltörölték a legjobb mért körét.