hero image

Szafnauer: a Piastri-ügy vélhetően a Felsőbíróságon fog majd kikötni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/08/10 09:46
Az Alpine csapatvezetője, Otmar Szafnauer elmondta, hogy egyre valószínűbb forgatókönyvnek tűnik, hogy az enstone-i alakulat Nagy-Britannia Felsőbíróságán próbálja majd lerendezni nézeteltérését Oscar Piastrival.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Múlt héten az Alpine bejelentette, hogy leigazolta Piastrit 2023-ra Esteban Ocon mellé, de néhány órával később az ausztrál versenyző válaszolt, és egyértelművé tette, hogy ő nem írt alá semmilyen szerződést, és nem fog 2023-ban az Alpine-nál vezetni.

Ennek oka az lehet, hogy Piastri állítólag előszerződést kötött a McLarennel, és így jövőre ő váltaná Daniel Ricciardót. A gond csak az, hogy a fiatal tehetség az Alpine akadémiájának tagja, és velük nyert az F3-ban, valamint az F2-ben is.

Miközben Piastri tehát visszautasította a lehetőséget, Szafnauer a Reutersnek kifejtette, hogy felkészültek legális úton rendezni ezt a témát, mivel szerinte minden joguk megvan arra, hogy magukhoz láncolják versenyzőjüket.

„Jelenleg 90 százalékban biztos, hogy a Felsőbíróságra fogunk menni.” Szafnauer még azt is elmondta, hogy az Alpine az F1-es szerződéseket elismerő testülethez is elment, de ez talán nem biztos, hogy valós megoldást jelent majd.

„Ha a testület azt mondja, hogy »a licenced csak az Alpine-nál érvényes«, de Piastri erre azt válaszolja, hogy »ez rendben van, de én sosem fogok nekik vezetni, inkább kiülök egy évet«, akkor el kell mennünk a Felsőbíróságra kompenzációért.”

Amennyiben viszont Piastri valahogy mégis a McLarennél kötne ki, akkor Ricciardo visszamehet Enstone-ba, ahol 2019-ben és 2020-ban versenyzett.