A silverstone-i alakulat korábbi csapatfőnöke úgy gondolja, az Aston Martin már az autóbemutatók előtt megszerezte a Red Bull terveit, ezért rukkolhatott most elő egy kísértetiesen hasonló konstrukcióval.

Nem csillapodnak az indulatok az Aston Martin autómásolós botrányával kapcsolatban, mint ismert a brit csapat a Spanyol Nagydíjon vetette be először alaposan átalakított autóját, ami rendkívül sok hasonlóságot mutat a Red Bull RB18-ával.

Bár az FIA-vizsgálat megállapította, az Aston Martinnál nem jártak el szabálytalanul, ráadásul a csapattól többen is arról beszéltek, már az idény előtt két különböző koncepcióval készültek, a riválisok nem hisznek az alakulatnak.

Otmar Szafnauer az Alpine jelenlegi, az Aston Martin korábbi csapatfőnöke szemtanúja volt a 2022-es autó fejlesztésének egyes fázisainak, de őt is nagyon meglepte, hogy ennyire hasonlít az új AMR22 a Red Bull konstrukciójára.

"Nem szabad elfelejteni, hogy az Aston Martin tizennégy embert vett át a Red Bulltól, többek között az aerodinamikai részlegre. Nem tudom, hogyan másolták le az RB18-at, de szerintem ez a munka már akkor elkezdődhetett, mielőtt a Red Bull bemutatta volna az autóját februárban" - nyilatkozta Szafnauer az AS-nek.

Az Alpine vezetője szerint nem kell meglepődni, ha végül kiderül, hogy a Red Bull tervei alapján alakította ki az Aston Martin a "B-autót", miközben a bikások jelezték, kiterjedt vizsgálatot szeretnének az ügyben.

Nem ez az első eset, amikor Lawrence Stroll csapatát alkatrészek lemásolásával gyanúsítják, hiszen 2020-ban még Racing Pointként koppintották le az egy évvel korábban konstruktőri bajnok Mercedes járgányát. Az FIA akkor megbüntette a csapatot, 400 ezer eurójába és tizenöt világbajnoki pontjába került a sportszabályzat megsértése.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL