hero image

Szafnauer: az új szabályok szórakoztatóbbá tették a Forma-1-et

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2022/12/22 19:59
Ugyan a 2022-es technikai szabályváltozások után még csak egyetlen szezont rendeztek meg a száguldó cirkuszban, természetesen a paddockból többen is értékelték az átalakuló Forma-1-et. Az Alpine csapatfőnöke szerint jó irányba halad a széria.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Forma-1 vezetői nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen 2021-re komoly változásokat álmodtak meg. A koronavírus-járvány miatt a korszakváltozást végül egy évvel el kellett halasztani, de a mostani idény előtt elkezdődött egy új fejezet.

A szabályalkotók elsősorban a versenyzési élményt szerették volna magasabb szintűvé varázsolni a szurkolók számára, a hosszú távú cél pedig az, hogy közelebb hozzák a nagy és kis csapatokat egymáshoz - mind a pályán, mind gazdaságilag.

Az persze egy hosszabb folyamat, hogy az új, talajhatású aerodinamikai kialakítású autók elnyerjék végleges formájukat, de az első benyomások pozitívak, még ha van is néhány terület, amelyen javítania kell a csapatoknak.

„Volt néhány célunk, az egyik az, hogy a mezőny egy kicsit összerázódjon. Úgy gondolom, ez részben sikerült, szerintem egy kicsit szorosabb lett a verseny“ - nyilatkozta Otmar Szafnauer csapatfőnök az Alpine hivatalos honlapjának.

„A másik cél az volt, hogy a leszorítóerő nagy részét a padlólemez generálja, könnyebbé téve ezzel az előzéseket. Úgy hiszem, hogy ez is sikerült. Néhány pályán persze még mindig nehéz előzni, ezért továbbra is kell a DRS, sőt, néha még azzal sem egyszerű végrehajtani a manővert“ - vélekedett a francia istálló vezetője.

„Összességében viszont azt hiszem, hogy ez egy szórakoztató szezon volt, és az új formula beváltotta a hozzá fűzött reményeket“ - tette hozzá Szafnauer.