hero image

Szafnauer elmondta, miért távozott az Aston Martintól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/04/02 09:45
Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer azt nyilatkozta, hogy a felelősségi köreinek elvétele miatt döntött úgy, hogy távozik az Aston Martintól.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Január elején jelentette be az Aston Martin csapata, hogy Otmar Szafnauer távozik az istállótól, pár héttel később pedig kiderült, hogy igaznak bizonyultak azok a szezonvégi értesülések, melyek szerint az Alpine csapatfőnöke lesz Szafnauer.

A távozása kapcsán az újdonsült Alpine-csapatvezető elmondta, mi vonzotta őt a francia istállóhoz, és hogy a csapat átstrukturálásától kezdve már nem volt akkora befolyása, mint korábban.

„Miután világossá vált, hogy ilyen lesz a vezetőségi struktúra, onnantól kezdve már nem volt olyan befolyásom, mint amilyennek Martin érkezésével gondoltam, hogy lesz” – kezdte Szafnauer a GPFans tudósítása szerint.

„Az Alpine-nal folytatott beszélgetéseim során pedig azt mondták, hogy a Forma-1-ben szerzett tapasztalatom miatt szeretnének leigazolni, és hogy ennek kamatoztatásával versenyeket nyerjünk a csapattal.”

„A beszélgetések során biztos lettem abban, hogy a tapasztalatom miatt szeretnének engem, ezért igazoltam az Alpine-hoz” – tette hozzá a szakember, aki az Aston Martin több jogelődjét is vezette.

Szafnauer azt is elmondta, hogy Abu-Dzabiban vált végképp világossá számára, hogy sosem kapja vissza a korábbi felelősségi körét, ezért hagyta el a silverstone-i bázisú alakulatot.

„Világossá tették számomra, hogy sosem fogom visszakapni a korábbi felelősségi körömet. Akkor kezdtem el máshol is körülnézni, amikor ezt megtudtam. A tavalyi szezon utolsó versenyén azt mondták nekem, hogy korábban te vezetted ezt a csapatot, de most már nem.”

„Szerződésem volt az Aston Martinnal, és nem volt okom a távozásra. Ha nem vették volna el tőlem a felelősségi köreimet, akkor nem igazoltam volna el” – szögezte le Szafnauer.