hero image
dppi

Szafnauer újabb kirohanása Piastri ellen: Az önző állatfajok kihalnak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2022/12/19 13:59
Az Alpine Forma-1-es csapatának főnöke ismét kommentálta a 21 éves ausztrál pilóta előre be nem jelentett távozását.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Több hónapja, miután mindenki rábólintott arra, hogy az Alpine és fiatal ausztrál tehetségük, Oscar Piastri szakítsanak, ezzel megnyitva az utat a 2021-es Formula 2-szezon bajnoka előtt a McLarenhez igazoláshoz 2023-ra.

Ez volt az a szikra, ami beindította az átigazolási piac idei puskaporos hordóját, amelynek robbanásakor Fernando Alonso is inkább az Aston Martinhoz menekült és most Esteban Ocon mellett Pierre Gaslyra vár, hogy tovább építse az Alpine ázsióját.

A csapat azonban nem felejtette el, hogy Piastri titokban egyezett meg a McLarennel szerződése egy záradékát kihasználva, távozását azután jelentve be, hogy az Alpine kiadta a közleményt előléptetéséről az anyacsapathoz. Otmar Szafnauer csapatfőnök többször is kritizálta a pilóta döntését és még a szezon végén is beleszállt egyszer.

A GPFansnek adott interjúban a román születésű amerikai mérnök Lando Norris jövőbeni csapattársát konkrétan önzőnek nevezte: „Úgy gondolom, hogy azok a fajok, amelyek együttműködnek, túlélnek, amelyek pedig önzőek, kihalnak. Ez így van a történelemben és szerintem a Forma-1-re is igaz, de meglátjuk, mit hoz a jövő.”