hero image
dppi

Szaúd-Arábia brutális összegért akarta megvásárolni az F1-et – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/21 06:59
A Bloomberg értesülései szerint Szaúd-Arábia 2022-ben meg akarta vásárolni a teljes Forma–1-es sorozatot a Liberty Mediától, az amerikai tulajdonosok azonban visszautasították az ajánlatot.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Liberty Media 2017-ben vásárolta meg az F1-et, és az utóbbi években jelentős növekedésnek indult a sorozat, amely egyre komolyabb bevételt képes termelni, köszönhetően az egyre nagyobb népszerűségének.

Ebből a szempontból tehát mindenképpen egy jó befektetésnek mondható, és úgy tűnik, Szaúd-Arábia is szemet vetett rá, hiszen a Public Investment Fund (PIF), vagyis az ország nemzeti szuverén vagyonalapja állítólag 20 milliárd dollárt kínált a Libertynek a királykategóriáért.

Ez majdnem ötször akkora összeg, mint amennyiért anno ők megvették azt Bernie Ecclestone-tól, mindezek ellenére azonban úgy tűnik, a Liberty visszautasította az ajánlatot. A Bloomberg szerint viszont ezzel talán még nincs vége a történetnek, mivel a PIF még nem tett le az üzletről.

Ez pedig annak fényében nem meglepő, hogy Szaúd-Arábia az elmúlt időszakban egyre inkább kiveszi a részét a sorozat életéből. 2021-ben saját futamuk lett Dzsiddában, miközben a nemzeti olajvállalatuk, az Aramco az F1 és az Aston Martin kiemelt szponzora is. Nemrég pedig arról beszéltek, hogy szeretnék, ha néhány istálló áttenné a székhelyét az ő országukba.

Úgy tűnik tehát, hogy nagyon érdekli őket a Forma–1, és ezért hajlandóak is lennének rengeteg pénzt áldozni, de persze nem valószínű, hogy a közeljövőben a Liberty eladná a szériát, ahogyan az sem, hogy bármely csapat feláldozná az európai bázisát Szaúd-Arábiáért.