hero image

Szép kis summát tesz zsebre Alonso az Aston Martinnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/08/03 09:47
Nemzetközi lapértesülések szerint a kétszeres világbajnok 20 és 24 millió euró közötti összeget fog keresni évente az Aston Martinnál 2023-tól.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az Aston Martin hétfőn jelentette be, hogy Fernando Alonsót szerződteti az idény végén visszavonuló Sebastian Vettel helyére, ami jókora meglepetésként érte az Alpine-t. Otmar Szafnauer kedden árulta el, ők is csak a sajtóból értesültek az átigazolásról.

A silverstone-i alakulat azt nem árulta el, hány évre szóló kontraktust írtak alá a spanyol pilótával, azt viszont nyilvánosságra hozták, hogy nem csupán a 2023-as idényre szól a szerződése.

Az AS arról számolt be, hogy a 41 esztendős pilóta évente 20 millió eurót fog keresni új munkaadójánál, míg Sportune című francia lap szerint ez az összeg 24 millió euró is lehet, amivel Verstappen, Hamilton és Norris után a negyedik legjobban fizetett versenyző lesz a mezőnyben.

A spanyol lap azt is tudni véli, hogy a szerződés egy plusz egy évre szól, de minden idényben automatikusan meghosszabbítható, amíg a csapat elégedett Alonso teljesítményével. 

Az AS arról is beszámolt, hogy az Alpine hajlandó lett volna kétéves szerződést is adni a rutinos versenyzőnek, ami ellentmond azoknak a feltételezéseknek, miszerint a francia istálló nem akarta hosszú távra elkötelezni magát.

A Sportune sportüzleti oldal közben arról ír, hogy az Alpine szerette volna csökkenteni Alonso fizetését, hogy Oscar Piastri 2024-ben átvehesse a helyét. A hírek szerint egyébként Alonso már Vettel visszavonulásának bejelentése előtt kapcsolatba léphetett az Aston Martinnal, de múlt hét csütörtökön pörögtek fel igazán a tárgyalások.