A korábbi Forma-1-es versenyző Thierry Boutsen úgy gondolja, hogy a mezőny egyik topversenyzője nem vezet 100 százalékon ebben az idényben.

Lewis Hamilton a 2025-ös szezont már a Ferrarinál fogja teljesíteni, idén viszont még a Mercedesnél kell helytállnia. Csapaton belül Russell kezdte jobban a szezont, aki időmérőkön és a futamokon is veri eddig honfitársát.

A háromszoros F1-es futamgyőztes Thierry Boutsen szerint nem is vezet 100 százalékon Hamilton, aki korábban csapatutasításra sem engedte volna el maga mellett Russellt, most viszont ő ajánlotta fel ezt a lehetőséget Japánban.

Boutsen a PlanetF1-nek nyilatkozva azt mondta, bár mentálisan még nem lépett tovább a Mercedestől, de úgy érzi, ha rossz helyzetbe kerül, feladja a hétszeres világbajnok:

„Nem gondolom, hogy már tovább is lépett volna a Mercedestől, de úgy látom, hogy a sok tapasztalatával és a korával egy kicsit nehezebb 100 százalékot nyújtani. Lehet, hogy csak 98 százalékon vezet.”

„Láthattuk a futam alatt, amikor megkérdezte, hogy engedje-e el maga mellett George-ot. Néhány évvel ezelőtt még pokolian küzdött volna azért, hogy előtte maradjon.”

„Most, amikor rosszabbul megy neki és rossz helyzetbe kerül, egyszerűen feladja és esélyt ad Russellnek, hogy jobb legyen nála, és hogy segítsen a csapatnak, mert úgy érzi, hogy ő nincs abban a helyzetben – vagy nem képes rá –, hogy ugyanolyan jól teljesítsen, bármilyen okból kifolyólag” – mondta Boutsen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL