hero image

„Szerintem Leclerc azóta sem bocsátott meg Verstappennek...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/03/24 15:51
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a 2019-es Osztrák Nagydíjon történtek óta sem bocsátott meg Max Verstappennek – véli a Sky F1-es szakértője, Anthony Davidson.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A Bahreini Nagydíj közepe felé járva élvezetes csatát vívott egymással az első pozícióért Charles Leclerc és Max Verstappen, akik ez előtt leginkább a 2019-es szezonban csaptak össze egymással a versenypályán.

Az első komoly, győzelemért folyó párharcuk a 2019-es Osztrák Nagydíjon történt, amikor az utolsó körökben járva Verstappen úgy előzte meg a monacóit, hogy a kritikák szerint leszorította Leclerc-t a pályáról – az előzés az alábbi Twitter-beágyazásban tekinthető meg.

A korábbi Forma-1-es versenyző, jelenleg pedig a Sky Sports F1 szakértőjeként dolgozó Anthony Davidson pedig arról írt, hogy szerinte a szóban forgó incidensért – amit vizsgáltak, de végül nem osztottak ki miatta büntetést – Leclerc azóta sem bocsátott meg holland riválisának:

„A következő körben aztán Max leszorította őt a pályáról, és szerintem Charles azóta sem bocsátott meg neki ezért. Azt gondolom, Charles másképp kezeli Maxot, mint a többi versenyzőt, és ezt rögtön láthattuk Bahreinben is.”

„Maxnak szerint át kell gondolnia, hogy hogyan érdemes versenyeznie Leclerc ellen, és szerintem nagyon érdekes lesz a kettejük harca” – írta Davidson a Sky Sports honlapján.

A Forma-1 következő futamára nem kell sokat várnunk, hiszen ezen a hétvégén Szaúd-Arábiában fog versenyezni a mezőny, a hétvége menetrendje pedig erre a linkre kattintva érhető el – az óraátállítás miatt kifejezetten fontos a helyes dátumokat bevésni a naptárba.