A Red Bull-főtanácsadó Helmut Marko árulta el, hogy nagy lépésre szánta el magát Max Verstappen: egy szimulátor is kerül a 10 millió fontot érő magánrepülőgépébe.

Max Verstappenről az utóbbi időben azért lehetett hallani, mert nagyon kiakadt amiatt, hogy az első helyen állva kidobta a játék az egyik legnagyobb motorsport esport-esemény, a Virtuális Le Mans-i 24 órás verseny közben.

Ez azonban a jelek szerint egyáltalán nem kedvetlenítette el a szimulátorozástól, hiszen a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko azt nyilatkozta a német Sport1-nek, hogy egy szimulátorral bővíti a magánrepülőgépét a holland:

„Hogy a virtuális versenyzés elterelné Max figyelmét? Ennek az ellenkezője a helyzet. Még a magángépét is átalakította, hogy a levegőben is szimulátorozhasson. De ez egy jó dolog.”

„Maxnak szüksége van az ilyesfajta figyelemelterelésre. Legalábbis nem ártott neki egyáltalán, és nyert is két világbajnoki címet” – fogalmazott az osztrák.

A szóban forgó repülőgép egy 10 millió fontot érő Falcon-900EX, és ahogy az a lenti beágyazásban is megtekinthető, a Red Bullra emlékeztető festést kapott a jármű.

A Red Bull február 3-án fogja lerántani a leplet a 2023-as autójából, méghozzá New Yorkban. Egyes spekulációk szerint azért az Egyesült Államok a helyszín, hogy bejelentsék a Forddal való együttműködésüket, az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost viszont cáfolta, hogy erről lenne szó.

Ne maradjatok le semmiről!

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL