hero image
dppi

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/04/28 14:59
Három Forma-1-es pilótát leszámítva mindenkinél kicseréltek valamit az erőforrásban a hétvégi Azeri Nagydíj előtt, miután lazítottak a különböző komponensekből felhasználható elemek számára vonatkozó szabályokon.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A versenyzők eddig egész szezonban csak hármat használhattak motorból, turbóból, MGU-H-ból és MGU-K-ból, ezt az FIA Motorsport Világtanács négyre módosította. Az idei 23 versenyből a negyedik Bakuban zajlik, egy utcai pályán, számos hosszú egyenessel, ami komolyan megterheli a motorokat, ezért erre a versenyre gyakran belenyúlnak a csapatok a hajtásláncba.

Összesen 17 versenyzőnél lesz legalább egy komponens az erőforrásban a hétvégén. A bahreini szenvedése után már cserélő Lando Norrist leszámítva minden Mercedes-motoros csapatban új a motor, a turbó, az MGU-H, az MGU-K és a kipufogó. Az RBPT-Hondával hajtott Juki Cunodánál ugyanez a helyzet.

Három Ferrari motoros autóban – a két Haasban és Carlos Sainzéban – csak az MGU-H lett kicserélve, de Nico Hülkenberg az MGU-K-ból is kapott újat. A Red Bull és a Ferrari két autójában, valamint Hülkenbergnél a kipufogó lett lecserélve, náluk ez a második a nyolcból, amit idén használhatnak.