A Forma-1-től frissen visszavonult Sebastian Vettelt sokan szívesen látnák saját csapatuknál, a Red Bull is, ahol karrierjét kezdte. Helmut Marko szerint kezelhetné ő a fiatalokat helyette.

Pár nappal Forma-1-től való visszavonulását követően Sebastian Vettel egyértelműen közölte: a döntése végleges, mert új motivációt és új érdeklődési köröket keres magának, aminek semmi köze a Forma-1-hez. Ha azonban van, aki meg tudja győzni ennek az ellenkezőjéről, az Helmut Marko.

Az osztrák szakembernek mindig is különleges kapcsolata volt a négyszeres világbajnokkal, sokszor védte meg őt a kritikáktól, amelyek különösen a Ferrarinál töltött ideje alatt érték. A Red Bull sportszakmai tanácsadója nem csak a paddockba való visszatérésről győzné meg Vettelt, hanem egyenesen a saját helyét adná neki:

„Nincs kizárva, hogy végül egy menedzseri pozícióban térjen majd vissza. Elvégre én már lassan nyolcvan éves leszek! Beszéltünk már a dologról, szerintem, ha Seb be akar kerülni egy ilyen helyre, akkor érdekelni fogja” – mondta Marko a Sky német nyelvű adásának.

„Tehát felmerült ez a téma köztünk, de először is lépésről lépésre haladjunk és meglátjuk, mi lesz belőle. Nyilvánvalóan megvan benne a potenciál és a személyisége is megvan ehhez a szerephez. Egyike azoknak a srácoknak, akik mindenben idegesítően jók. Biztos vagyok benne, hogy ha erre vetemedne, akkor nagyon jó lenne benne.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL