Élete legjobb napján van túl a rajongó, aki személyesen találkozhatott a kedvencével, aki egy ideje a Forma-1-ben versenyez.

Akárcsak a labdarúgásban, a Forma-1-ben is óriási a rajongás a pilóták és a csapatok iránt. Japán verhetetlen ebben, és évről évre bizonyítják, hogy náluk jobb, lelkesebb és kreatívabb rajongók nem léteznek a Földön. Ezzel senkit nem akarunk megbántani, ahogyan a magyarok sem, akik szintén topon vannak.

A japánok azonban valóban kimagaslóak, és ez aligha fog változni. Kínában ez már más, viszont ott is megvan az F1 kultúrája, már csak a sanghaji versenypálya miatt, ahol mindig élvezet versenyezni. Most, hogy kínai versenyzője is van a Forma-1-nek, aki ráadásul nem éppen fizetős pilóta, nagy a várakozás.

Csou Kuan-jü, azaz Zhou Guanyu sokak kedvence Ázsiában, és még mindig csak a 20-as évei közepén jár. Már Bernie Ecclestone-nak is nagy vágya volt, hogy legyen egy állandó kínai pilótája a királykategóriának, ami most megtörtént. 2022 óta minden futamon ott lehetett az Alfa Romeo versenyzője, aki jelenleg a Sauber színeiben versenyez.

Ugyan adott a potenciál számára, az autója nem elég gyors a jobb eredményekhez. Pár pontszerzésen kívül ő sem tudott eddig mit tenni, viszont neki is vannak olyan rajongói, akik messzire is követik, ha szükséges. Az Ausztrál Nagydíjon tűnt fel a legnagyobb szurkolója, aki nem hitt a szemeinek, amikor meglátta a kedvencét.

Régi vágya teljesült ezzel, és nagy örömére szolgált, hogy válthatott pár szót a csapat előtt, nyugodt körülmények között. Valtteri Bottas csapattársa talán kissé zárkózott volt, így az ölelés elmaradt, de biztosan nem csalódott a rajongó, aki azt mondta, ez élete legszebb napja, és több mint boldog.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL