hero image

Tiszta vizet öntött a Mercedes a pohárba: ezért kérdezték meg Hamiltont a stratégiáról Miamiban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

Motorsport.hu
2022/05/13 10:37
A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott elmagyarázta, hogy milyen helyzet elé álltak a Miami Nagydíj a biztonsági autó beküldése után: Lewis Hamilton kapcsán nem tudtak jó stratégiai döntést hozni.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Pechesen alakult Lewis Hamilton szempontjából a safety caros periódus a Miami Nagydíjon, ugyanis a használt kemény keveréken nem tudta visszaverni az új közepeseken érkező George Russell támadásait, így a hatodik helyen végzett.

A csapat a biztonsági autós szakasz alatt megkérdezte Hamiltontól, hogy mit kellene tenniük, erre pedig sértődötten reagált a brit, mondván a csapatnak több információ áll a rendelkezésére.

A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott a Mercedes videójában magyarázta el a helyzetet: két szék közé estek Hamiltonnal, nem volt jó stratégiai megoldás a kialakult helyzetre:

„Jött a VSC-s fázis, aztán a legjobbkor hoztuk ki George-ot a bokszba. Aztán úgy festett a helyzet, hogy elég nagy lett a különbség az előttünk állókhoz képest, aztán jött Valtteri, szorosan mögötte Lewis, George pedig egy hajszállal lemaradva.”

„A versenyen ezen szakaszában Valtteri és Lewis is a kemény keveréken volt, Lewis pedig közeledett Valtterihez, így normál esetben esélye lett volna arra, hogy megelőzze, és mi erre is számítottunk.”

„Aztán viszont a VSC-s fázisból teljes safety car lett, így összezárt a mezőny, George pedig vadonatúj gumikon volt, szemben Valtteri és Lewis használt kemény abroncsaival. Szóval két szék közé estünk.”

„A safety car a legrosszabbkor jött Lewis szempontjából. Ha ebben a helyzetben nem jövünk ki, George sokkal frissebb gumikon lett volna mögötte, ha pedig kijövünk, akkor pedig a pozícióját vesztette volna el George-dzsal szemben.”

„Ráadásul Lewisnak már csak két új szettje volt: a lágy és a kemény. A lágyról pedig gondolhatnánk, hogy jó megoldás lenne, azonban ez a keverék nagyon gyorsan túlmelegedett Miamiban, a helyzeten pedig csak rontott volna, ha közvetlenül George mögé kerül, még gyorsabban túlmelegedtek volna a gumik.”

„Nehéz helyzetbe kerültünk, és fel is tettük Lewisnak a kérdést, hogy szerinte mit kellene tennünk. Ennek az volt az oka, hogy nem volt jó válasz a helyzetre, és néha a versenyzők jobban érzik, mi lehet a jobb reakció.”

„Tehát sajnos Lewis a körülmények, azon belül a safety car áldozata lett. Sajnos Lewis többször is peches volt már a szezonban, de remélhetőleg a szezon folyamán kiegyenlítődik a szerencse, és segíteni fogja őt a fortuna” – mondta a technikai igazgató.