Az Aston Martin pilótája, Lance Stroll rejtélyesen fogalmazott, amikor arról kérdezték, hogy hogyan fog alakulni a jövője.

Az Aston Martin múlt héten jelentette be, hogy Fernando Alonso többéves megállapodást írt alá velük, amelynek értelmében legalább a 2026-os szezon végéig náluk marad a spanyol versenyző.

Lance Stroll jövőjéről viszont kevesebbet tudni: az biztos, hogy az idei szezonra van szerződése a kanadainak, a csapatfőnök Mike Krack pedig azt nyilatkozta Kínában, hogy Alonso után most Stroll-lal akarnak tárgyalni.

A 25 éves versenyző 4 forduló után 9 ponttal áll a pontverseny tizedik helyén, míg Alonso 24 egységnél jár és a nyolcadik, tehát 2024-ben is a veterán pilóta kezdett sokkal jobban, eddig minden futamon Stroll előtt végzett.

Amikor a háromszoros dobogóst a jövőjéről kérdezték a kínai sajtótájékoztatón, nagyon titokzatos választ adott: „Idővel kiderül. Most csak Kínára gondolok, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Ezen a hétvégén Kínára koncentrálok” – mondta.

Az Aston Martin 2026-tól a Honda motorpartnere lesz, egyes feltételezések szerint pedig nem annyira biztos ifjabb Stroll helye édesapja alakulatánál, mint korábban. A nemzetközi sajtó Alonso szerződéshosszabbítása előtt arról beszélt, hogy Sainzot is kiszemelte a silverstone-i alakulat.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL