hero image

Több kilót „fogyhat” a Mercedes a Miami Nagydíjra, új első szárny is érkezik!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

FORMA-1

Ezért szakított a Haas Schumacherrel...

Motorsport.hu
2022/05/05 10:41
A Miami Nagydíjon új első szárnyat fog tesztelni a Mercedes csapata, míg sajtóértesülések szerint 3 kilogrammot fogyott a kocsi, ami a számítások szerint önmagában közel egy tizedmásodperc javulást jelenthet.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A Mercedes nem kezdte jól a 2022-es szezont, erre reagálva pedig az Auto Motor und Sport szerint a Spanyol Nagydíjon egy komoly fejlesztési csomagot fog bevetni a brackley-i istálló.

Eközben Miamiban sem maradunk újdonságok nélkül a W13-asra tekintve: a helyszínen már ott is van a Mercedes új első szárnya, amelynek célja, hogy a légellenállás csökkentésével nagyobb végsebességet érjenek el az egyenesekben.

Az egyenesek pedig kifejezetten hangsúlyosak a debütáló aszfaltcsíkon, mivel egy majdnem 2 kilométeres egyenes is található a pályán, így Mike Elliott mérnöki csapatának ezt is figyelembe kellett vennie a tervezés során.

Emellett a Motorsport.com olasz kiadása szerint körülbelül 3 kilogrammot csökkenthetett a súlyán az Ezüst Nyíl, ami számításaink szerint szűk egy tizedmásodperc javulást eredményezhet az utcai pályán.