hero image

Tőkeerős szponzort fogott magának az Aston Martin F1-es csapata!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/02/05 10:42
Az Aston Martin csütörtökön jelentette be, hogy hosszú távú megállapodást kötött a szaúdi olajcéggel, az Aramcóval, amely vállalat az F1 partnere is. Az Aston és az Aramco közös célja a fenntartható üzemanyagokra irányul.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A világ legnagyobb olajcége, az Aramco lett az Aston Martin F1-es csapatának, valamint közúti részlegének partnere – jelentette be a brit autómárka csütörtök délután egy sajtóközleményben, amelyben kiemelik, hosszú távú megállapodásról van szó.

Az együttműködésük legfőbb célja a magas teljesítményű, fenntartható üzemanyagok és kenőanyagok létrehozása, emellett pedig szponzorációs megállapodást is kötöttek a felek, tehát rendkívül valószínű, hogy a csapat 2022-es kocsiján az Aramco felirat is szerepelni fog.

A szaúdi cég nem számít új résztvevőnek a Forma-1 világában, hiszen 2020 márciusa óta hosszú távú megállapodást kötöttek az F1-gyel is. 2025-től a sportban teljesen fenntartható üzemanyagokat fognak használni, az olajcég ebben is segíteni fogja az Aston Martint.

A silverstone-i bázisú istálló a 2022-es kocsijáról február 10-én, egy nappal a Red Bull bemutatója után fogja lerántani a leplet, a pilótapárosuk pedig nem változott, továbbra is Sebastian Vettellel és Lance Stroll-lal fognak felállni.