hero image
dppi

Tömegével követhetik Neweyt a volt Ferrari-mérnök szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2024/04/27 07:35
A korábban a Ferrari Forma-1-es motorjain dolgozó mérnök, Ernest Knorrs szerint komoly problémák lesznek a Red Bullnál, ha Adrian Newey elmegy, ahogy a pletykák állítják.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Több médium is arról számolt be csütörtökön, hogy Adrian Newey felmondani készül a Red Bullnál. Bár ez azóta sem nyert megerősítés, az egybehangzó beszámolók szerint a 65 éves mérnök nem érzi jól magát a csapatnál, ezért távozni szeretne és már több csapattal szóba hozták.

A volt Forma-1-es mérnök, Ernest Knoors, aki a Ferrarinál és a BMW-nél is dolgozott, a RacingNews365-nek beszélt arról, hogy szerinte Newey döntése tömeges kilépésekhez vezethet:

„Én már átestem ezen a Ferrarival. Michael Schumachernek egyszer el kellett onnan mennie, aztán ment Ross Brawn is. Amikor egy ilyen húzónév távozik, akkor mindig el lehet gondolkozni azon, hogy mi lesz a következő.”

A veterán Newey korábban a Williams és a McLaren műszaki igazgatója volt, de már 2006 óta a Red Bullnál dolgozik. Az utóbbi hetekben azonban felmerült, hogy már kisebb a szerepe az autó fejlesztésében, mint korábban és Pierre Waché fokozatosan átveszi az általa töltött szerepet. Knoors szerint azonban ennek nincs sok szerepe, tekintve Newey hatását.

„Nem igazán számít, hogy Wachénak nagyobb-e a hatása, vagy sem. Amikor egy ekkora érték, a csapat egyik vezető neve elhagyja a csapatot, akkor az emberek fejébe bekerülnek a kérdőjelek arról, érdemes-e nekik is folytatni.”

Knoors szerint az ügy akár tömeges kivonulásba is torkollhat, tekintve, mekkora név vált ki: „Ilyenkor az emberek, legyenek akár mérnökök, akár szerelők, nyitottabbak lesznek a többi csapattól érkező ajánlatokra. Az is kérdés, hogy meddig tudják még ezt a remek teljesítményt tartani. Egy ponton elkezdenek körbenézni, azok, akik nem a rendszer csúcsán vannak: Van máshol lehetőség? Van olyan csapatnál állás, ahol ki tudnak bontakozni?”

Knoors hangsúlyozta, milyen fontos a stabilitás megtartása és nem hagyni, hogy vákuum alakuljon ki: „Ez a nagy a kockázat ebben a Red Bull számára. A csapat stabilitása. Mi fog még történni? Ki fog még elmenni?”

Hozzátette, Christian Hornernek kulcsszerep jut majd a probléma rendezésében, neki kell ugyanis békét tartania a csapaton belül. Knoors azonban a jelenlegi légkört elnézve, kétli, hogy képes lenne erre:

„Egy ponton egy erős vezetőnek, ebben az esetben Christian Hornernek, azon kell dolgoznia, hogy elég ragyogó elme maradjon a csapatnál. De ehhez az kéne, hogy Christian Horner megkérdőjelezhetetlen és tagadhatatlan vezető legyen a Red Bullnál, márpedig kérdéses, hogy ez-e a helyzet.”