hero image

Tost kiállt Cunoda mellett Marko megjegyzése után: „Szeretem a problémás gyerekeket”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/15 10:39
Franz Tost reagált Helmut Marko Juki Cunodával kapcsolatos megjegyzéseire. A Red Bull tanácsadója a Brit Nagydíj után „problémás gyereknek" nevezte az AlphaTauri versenyzőjét.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Silverstone-ban Cunoda összeütközött csapattársával, Pierre Gaslyval, és a futam után Marko „problémás gyereknek" nevezte a japánt. Elárulta, hogy pszichológust fogadtak fel, hogy foglalkozzon a 22 éves versenyzővel, ugyanis kezdeni kell valamit a japánnal, ha hosszútávon szeretne a Forma-1-ben maradni és fejlődni.

Cunoda türelmetlen természetéről ismert, a versenyző már többször dühösen beszélt a csapatrádión keresztül. Tost azonban kiállt pilótája mellett Marko megjegyzései után. „Szeretem a problémás gyerekeket, mert ezek az igazán jó gyerekek, akik képesek valami extrát mutatni” – kezdte Tost.

„Nem szeretem a szent gyerekeket. Juki hibázott Silverstone-ban és tudja is ezt, és dolgozni fog rajta. Még mindig a fejlődési folyamatában van. Gyors. Ezen a hétvégén is gyors volt, és a maga módján fogja csinálni. Ehhez egy kis idő kell" - idézi Tost szavait az F1.com.

Tost szerint Cunodának jó esélye van arra, hogy 2022 után is az AlphaTauri csapatnál maradjon. A pilóta mindenképpen fejlődött, mióta 2021-ben csatlakozott a csapathoz. Ha továbbra is jól teljesít, akkor meg fogják jutalmazni. A múlt hónapban a csapat már bejelentette, hogy Gasly 2023-ban is az AlphaTauri versenyzője lesz.