hero image

Tost szerint Leclerc tizedekkel gyorsabb Sainznál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/08/16 10:39
Franz Tost örül annak, hogy Carlos Sainz eljutott a Ferrarihoz, és ott az elvárásoknak megfelelően teljesít. Ettől függetlenül viszont úgy véli, korábbi pilótája egy teljes szezont tekintve nem feltétlenül tudja felvenni a küzdelmet márkatársával.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Sainz 2015-ben a Toro Rossónál mutatkozhatott be a Forma–1-ben, és majdnem három szezont húzott le a Red Bull testvércsapatánál, mielőtt elengedték volna őt a Renault-hoz. 2019-ben aztán a McLarenhez került, majd 2021-re megkapta a nagy lehetőséget, amikor a Ferrari szerződést kötött vele.

Az első közös évükben aztán némi szerencsével és nagyon kiegyensúlyozott teljesítménnyel Sainznak sikerült a pontversenyben felülkerekednie Charles Leclerc-en, idén azonban már kicsivel másabb a helyzet.

Tost az F1-Insidernek pedig be is vallotta, hogy ugyan sokra tartja korábbi pilótáját, de mégsem olyan gyorsnak, mint a monacóit. „Carlos tehetséges és elképesztően sokat dolgozik. Remekül teljesít most a Ferrarinál, és képes egy szinten lenni Leclerc-rel, ha minden jól megy. Az alapvető tempó tekintetében Leclerc viszont két tizeddel gyorsabb.”

Mindezek ellenére azonban csak 22 pont a különbség közöttük a tabellán, bár ez közel sem mutatja meg az idény valós képét. Sainznak látszólag nehezebben ment az alkalmazkodás az idei autóval, és sokáig nem tudta kihozni belőle a maximumot, az utóbbi pár hétvégén azonban már előre tudott lépni, és ennek is volt köszönhető élete első F1-es győzelme Silverstone-ban.

Hogy az idény második felében hogyan alakul a csapaton belüli párharcuk, azt nehéz lenne megjósolni, de a Ferrarinak most elsősorban csapatként kellene csökkentenie a lemaradást a Red Bullhoz viszonyítva, bár ehhez persze mindkét pilótától jó teljesítményre van szükség.