hero image

Toto Wolff elmondta, szerinte melyik motor a legerősebb a Forma-1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/26 10:40
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt nyilatkozta, jelenleg a Ferrarinak van a legjobb motorja érzésük szerint. Mondta ezt nem sokkal azután, hogy a Ferrari-csapatfőnök Mattia Binotto azt mondta, nem ők a favoritok.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A barcelonai téli tesztek egyik pozitív meglepetésének számít a Ferrari csapata, hiszen a Scuderia mind a három nap különösebb megbízhatósági probléma nélkül, serényen gyűjtögette a köröket és a kilométereket.

És bár természetesen ilyenkor még nagyon nehéz megmondani, hogy ki hol állhat az erősorrendben, az F1 szakírója, Lawrence Barretto is arról írt, hogy a paddockban úgy vélik, a Ferrari és a Mercedes a legerősebb jelenleg.

Nem meglepő módon a Scuderia csapatfőnöke, Mattia Binotto visszautasítja a feltételezést, hogy ők lehetnek a favoritok, a Mercedes első embere, Toto Wolff pedig a maranellóiak erőforrását dicsérte Barcelonában.

„Úgy érezzük, hogy a Ferrarinak a legerősebb a motorja” – mondta Toto Wolff a német Auto Motor und Sportnak. Nem ő volt az egyetlen mercedeses, aki kiemelte a Ferrari jó teljesítményét, így tett George Russell is, aki szerint a McLaren és a Ferrari is előttük jár jelenleg.

A Ferrari a hibrid-érát nehezen kezdte, majd a következő években sokat tudtak javítani a motorjukon, ezzel közel kerültek a korszakot domináló Mercedes csapatához. 2019-ben még kifejezetten erős volt az erőforrásuk, majd az FIA-val kötött titkos megállapodásukat követően körülbelül 50 lóerős hátrányba kerültek a 2020-as évre.

Természetesen ennek komoly hatása volt az eredményességükre is, és mindössze a hatodikak lettek a csapatbajnokságban 2020-ban. 2021-re sokat tudtak javulni Charles Leclerc révén két pole-t is szereztek, és a beszámolók szerint körülbelül 25 lóerőre csökkent a hátrányuk.