hero image

Továbbra is Verstappen vezeti a büntetőpont-listát, de Alonso zárkózik

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/09 10:41
A száguldó cirkusz rangidős pilótája aligha ebben az összevetésben szeretné utolérni a regnáló világbajnokot, de Fernando Alonso a Miami Nagydíjon három egységgel is gazdagította fekete pontjait az ellenőrzőjében.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Forma-1-es pilóták egy naptári évben 12 büntetőpontot gyűjthetnek be anélkül, hogy bármilyen szankcióval kellene szembenézniük, azonban a limit túllépése eltiltást von maga után.

A büntetőpontok kiszabásuktól kezdődően egy évig maradnak érvényben, ezután törlődnek, így aztán a mezőny tagjainak még a tavalyi szezonból is maradt a rovásán. 

A listavezető ebben a nem túl kedvező rangsorban a világbajnoki címvédő Max Verstappen, akinek az előző idényből hét büntetőpontja is áttolódott erre az évre, és a legkorábbi is csak szeptemberben évül el.

Miután Fernando Alonso két büntetőpontot kapott a Miami Nagydíjon baleset okozásáért (amivel közvetve véget is vetett Pierre Gasly versenyének), valamint további egyet jogosulatlan előny szerzéséért a pálya elhagyása miatt, a spanyol neve mellett már öt fekete pont szerepel.

Nemcsak a kétszeres világbajnok, hanem Daniel Ricciardo és Kevin Magnussen is gyarapította sötét pontjai számát: az ausztrált szintén jogosulatlan előny szerzése miatt "jutalmazták", míg a dánt baleset okozása miatt marasztalták el.

Érdekesség, hogy a mezőnyben jelenleg a Ferrari az egyetlen olyan csapat, amelynek a versenyzői nem rendelkeznek aktuálisan büntetőpontokkal.