hero image

Túlkapták a kritikusok a Ferrari monacói hibáját?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/06/06 10:43
A Ferrarit erősen kritizálták a Monacói Nagydíjon elkövetett stratégiai baklövései miatt, különösen hazájukban, Olaszországban. Gerhard Berger szerint ez a kritika nem teljesen jogos, ugyanis a Ferrari idén erőn felül teljesít.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az Olaszországból érkező kritikák lesújtóak voltak: egyesek szerint az ilyen baklövések miatt a Ferrari akár a bajnokságot is a Red Bull Racing ölébe dobhatná. Az is elhangzott, hogy káosz és bizonytalanság uralkodik az olasz istállónál. Ez a kritika Olaszországban és világszerte is elhangzott.

A Ferrari korábbi versenyzője, Gerhard Berger szerint ez kissé túlzó. „A Ferrarit túl sokat kritizálják a múlt vasárnapi taktikai hibák miatt" - mondta az osztrák a La Gazzetta dello Sportnak.

Ezzel szemben úgy gondolja, hogy a csapatfőnök Mattia Binotto dicséretet érdemel azért az autóért, amit a Ferrari 2022-ben pályára vitt. „Erre nem számítottunk néhány hónappal ezelőtt" - folytatja a jelenlegi DTM-vezető.

Ráadásul kiemeli, hogy Monacóban a Ferrari jobb autóval rendelkezett, bár a csapat ezt nem tudta győzelemre váltani. Ennek ellenére Berger hangsúlyozza, hogy a második és a negyedik hely „nem katasztrófa".

Ahogy Sergio Perez, aki most kezd bekapcsolódni a bajnokságba, úgy Carlos Sainz is még mindig a bajnoki címről álmodik. Teljesen jogosan Berger szerint, aki szerint korai lenne még leírni a spanyolt. „Nincs messze a csúcstól, ne becsüljük le őt" - zárja.

A világbajnoki tabellát Max Verstappen vezeti 125 ponttal, megelőzve a 116 pontos Charles Leclercet és a 110 pontos Perezt. Mögöttük Sainz áll 83 ponttal.